Med elektroniske medisindispensere kan du planlegge dagen din bedre, samtidig som du får rett medisin til rett tid. Dispenseren lager lyd når medisinen skal tas – og skulle du likevel glemme å ta medisinen sin, vil helsepersonell få et varsel i et eget system som de kan følge opp.
Medisindispenseren Karie viser på stor skjerm når medisinen skal tas, og lager både lys og lyd på det aktuelle tidspunktet. Med en stor trykkflate, er det enkelt for pasienten å trykke for å få ut medisinene sine. Posen faller ned og pasienten åpner selv posen for å ta dosen sin. Det er også mulig å tilpasse lyd og lys med egne innstillinger.
Karie har:
- Stor fargeskjerm med instruksjoner til pasient og helsepersonell
- Tydelig lyd og lysvarsel til pasient
- Utbyttbar kassett gjør at rullen kan byttes på et par sekunder
- Støtte for 4G, Wifi og Bluetooth
Dispenseren er gratis for de pasientene/brukerne som har vedtak om medikamenthåndtering.
Du får prøve den i 1-2 uker i første omgang, slik at du erfarer om dette er noe for deg. De ansatte i tjenesten vil ha full oversikt og følge deg tett opp. Dispenseren er liten og vil ikke ta mye plass i hjemmet ditt. Den er såpass liten at den kan tas med på tur. Det fine med en slik dispenser er at du ikke trenger å vente på at ansatte fra kommunen skal komme med medisinene dine, de tar du selv fra dispenseren til avtalt tid. Dersom du ikke tar medisinene dine, vil det går et varsel til de ansatte som følger deg opp og de tar kontakt med deg.
Ansatte i både hjemmetjenesten og i tilrettelagte tjenester fikk sist uke opplæring i bruk av dispenser og tilhørende datasystem. Nå skal det legges til rette for intern opplæring i de ulike avdelingene som tar disse i bruk.
Ansatte vil ta kontakt med de pasientene og brukerne som er aktuelle for å prøve ut denne dispenseren. Vi ser for oss at flere av våre pasienter og brukere vil etter hvert ta i bruk en slik dispenser og oppleve mestring, trygghet og mer fleksibilitet i hverdagen sin. Vi gleder oss til å komme i gang og erfare hva ny teknologi kan hjelpe oss og pasienten/brukeren med i hverdagen.