Oppstart for Campus Valdres

Kobling av studenter og offentlig og privat næringsliv er bakgrunnen for Campus Valdres. Tiltaket der studenter får plass på lokal «lesesal», lunsj og nærmere kjennskap til kompetansebehov i Valdres er i coronavennlig gang. Målet er å få til en langsiktig satsing der målgruppene får gjensidig nytte av hverandre.

  

Onsdag 7. april sparket Nord-Aurdal kommune, i samarbeid med Valdres Næringshage, i gang «Campus Valdres». Dette er et tilbud der studenter får tilbud om «lesesalplass» inklusive kaffe/te og lunsj på biblioteket på Fagernes. I tillegg legges det opp til møter med næringsliv og offentlig administrasjon. Hensikten er å legge forholdene til rette for studenter samtidig som vi kan koble studentene og næringslivets behov.

 

Møteplass

Næringslivet i Valdres har mange spennende arbeidsplasser, men en ser ofte at det kan være utfordrende å rekruttere. Ordfører Knut Arne Fjelltun vektlegger derfor «Campus Valdres» som en møteplass der valdresungdom under utdanning kan bygge nettverk med et lokalt næringsliv og kommune. -Kunnskap om hverandre er nøkkelen til gode arbeidsplasser og gode framtidige rekrutteringer. Nå er vi i gang med å skape denne arenaen, og det er viktig å presisere at vegen blir til mens vi går, sa han på informasjonsmøtet.

 

 

Ser studentene

Emilie Kvisgaard Kristiansen er masterstudent på Norges Idretthøgskole, men hun har tilbragt mye tid i Valdres det siste året. Hun er veldig positiv til tiltaket, og synes det er flott at studentene får denne muligheten. – Det er veldig fint å kunne få en plass der vi både kan få litt struktur i hverdagen, møte andre studenter og få et nettverk inn mot næringslivet i Valdres. Vi får møte arbeidsgivere og hilse på noen som kan være interessert i kompetansen vår, det er en viktig bonus ved tilbudet, sier Emilie. Det er viktig for oss å kjenne at vi blir sett fra kommunens og næringslivets side, og at vi blir ønsket velkommen hjem på bakgrunn av kompetanse. Dette gjør oss faktisk stolt av hjemplassen, fortsetter hun.

Det er gjort en kartlegging hos flere studenter i forkant av oppstarten. Mari Ranheim studerer journalistikk, og Mari Thorsen er sjukepleierstudent. De er to av dem som ønsker tilbudet velkommen og som ønsker å benytte seg av det framover. 

 

Langsiktig perspektiv

Det er covid-19 som har sparket i gang tiltaket, men en må ha langsiktig perspektiv på arbeidet. Olve Lie og Vegard Vestrom fra Valdresrevisorene er glad for initiativet. De hører til i en bransje som stadig har behov for medarbeidere med økonomibakgrunn. -For vår del er det svært viktig å kunne komme i kontakt med studenter eller relativt nyutdannede. Å delta på «studenttreff» der vi kan bli bedre kjent, er dermed et nyttig tiltak, sier Vegard Vestrom, daglig leder hos Valdresrevisorene.

Tone Ranheim, rådgiver i Valdres Næringshage, er glad for å høre dette. -Vi setter i gang forsiktig og smittevernvennlig, men vi har et langsiktig perspektiv på arbeidet. Målet er å skape en fysisk og digital møteplass der det er naturlig for valdresungdom under utdanning og regionens virksomheter å møtes. Vårt beste verktøy nå er en Facebook-gruppa «Campus Valdres».

 

Må melde seg på

Oppstarten er forsiktig, og det er noen plasser på biblioteket på Fagernes som er øremerket studentene. Det er åpent alle hverdager samt lørdager. For å være sikret plass, og av hensyn til lunsjservering, må man melde seg på til biblioteket@nord-aurdal.kommune.no før kl. 15.00 dagen før.

Deltakere på oppstartmøte for Campus Valdres, fra venstre: Emilie Kvisgaard Kristiansen, Knut Arne Fjelltun, Tone Ranheim, Vegard Vestrom, Olve Lie, Runar Kittelsen.

Masterstudent ved Norges Idrettshøgskole, Emilie Kvisgaard Kristiansen, er fornøyd med tilretteleggingen for hjemmeværende studenter i Nord-Aurdal.

Vegard Vestrom fra Valdresrevisorene har nytte av å komme i kontakt med studenter for å kunne rekruttere til revisjonsbransjen.

Vi er i gang - og ser frem til fortsettelsen!