Kulturtanken lyser ut søkbare midler til mangfold og inkludering i kultur- og fritidsaktiviteter

Kulturtanken er ein statleg fagetat for kunst og kultur til barn og unge, som varetek det nasjonale ansvaret for Den kulturelle skulesekken (DKS). Kulturtanken lyser ut søkbare midler, 1 million kroner, til tiltak for medvirkning fra barn og unge i det lokale fritidstilbudet, med særlig vekt på utviklingen av kunst- og kulturtilbudet. Midlene skal gå til å utvikle modeller for medvirkning som kan overføres til andre, og dermed bidra til at barn og unge involveres oftere og gjennom mer relevante medvirkningsmetoder.

Pilotmidler for større mangfold og inkludering i det frivillige kulturlivet

Regjeringen har lansert et treårig krafttak som skal bidra til at flere barn og unge får delta i et mangfold av lokale kulturaktiviteter.

Det lyses ut søkbare midler, opptil 5 millioner kroner, til tiltak som kan senke barrierene for deltakelse og gi flere et større tilbud i det frivillige kulturlivet.

Merk følgende:

  • I denne søknadsrunden prioriteres større prosjekter, med mål om å spre kunnskap og gode erfaringer, nettverksbygging og modell- og metodeutvikling.
  • Vi oppfordrer spesielt paraplyorganisasjoner og erfarne mangfoldsaktører til å søke finansiering av tiltak der deres kompetanse kan videreføres, danne nettverk og bidra til strukturelle endringer.
  • Veiledende søknadssum: 400.000 kr til 700.000 kr per år. 
  • Lønnsmidler knyttet til gjennomføring av prosjekter kan dekkes med inntil 50% av søknadssummen.
  • Midlene utbetales ut innen utgangen av 2024.

Mer informasjon om pilotmidler for større mangfold og inkludering her

 

Tilskudd for styrket medvirkning i kultur- og fritidsaktiviteter

Kulturtanken lyser ut søkbare midler, 1 million kroner, til tiltak for medvirkning fra barn og unge i det lokale fritidstilbudet, med særlig vekt på utviklingen av kunst- og kulturtilbudet. Midlene skal gå til å utvikle modeller for medvirkning som kan overføres til andre, og dermed bidra til at barn og unge involveres oftere og gjennom mer relevante medvirkningsmetoder.

Mer informasjon om tilskudd for styrket medvirkning her

 

Begge utlysningene har søknadsfrist 21. oktober 2024 kl. 12:00.

Søk midler her

Ved spørsmål, ta kontakt via post@kulturtanken.no

 

Maling av det som skal bli dukker - Klikk for stort bilde Kulturtanken // Foto: Marte Glanville